Vijf huidverzorgingstips die echt werken

Je huid is het grootste orgaan in je lichaam, maar ondanks dat wordt het vaak over het hoofd gezien als het tijd is voor wat TLC. Hoewel ieders huid anders is en daarom verschillende behoeften heeft, zijn er enkele eenvoudige baseline-dingen die u kunt doen om de gezondheid van uw huid te verbeteren en om het voor de komende jaren soepel en mooi te houden.

Tip # 1: Blijf uit de zon

De zon is een van de grootste obstakels die je huid zal moeten overwinnen. Zie je, terwijl je in de zon ligt om jezelf in een bronzen god te veranderen, lijkt het een geweldige manier om de zomer door te brengen, zonlicht is vol met schadelijke straling. Hoewel je je huid kunt beschermen door een zonnescherm te dragen, is het ook een goed idee om beschermende kleding te dragen en om goed in de gaten te houden hoeveel zon je op een bepaalde dag hebt gekregen. Terwijl je je niet als een vampier binnen moet verstoppen, als je een half uur of zo aan het zwembad hebt doorgebracht of op het strand hebt gestaan, is het misschien tijd om wat schaduw te zoeken.

Tip # 2: Garbage In, Garbage Out

Er zijn allerlei schoonheid routine-bogeymen op de loer in uw koelkast. Chocolade, suiker en zelfs koffie hebben allemaal de schuld gekregen van een slechte huid op een of ander moment. Als het echter gaat om wat je eet, is wat je huid beïnvloedt echt de som van de delen van je dieet. Dat betekent dat als je de neiging hebt om vettig voedsel te eten, voedsel van lage kwaliteit, of als je de neiging hebt om te braken, dan zal dat op je huid verschijnen als een kleurverandering bij een lakmoestest. Af en toe een cheeseburger of extra plak cake zal je niet doden, maar onthoud dat het belangrijk is om een ​​gezond dieet te behouden als je een gezonde huid en gezond haar wilt, zoals elke haarstylist den haag je zou vertellen.

Tip # 3: rook niet

Deze is vrij eenvoudig. Roken is een vreselijke gewoonte, en tussen al de andere nadelen die het biedt, veroudert het je huid. Naast het niet roken, is het belangrijk om plaatsen te vermijden waar je waarschijnlijk omringd bent door rook, alleen maar om veilig te zijn. Gelukkig is dat gemakkelijker en eenvoudiger geworden, omdat het aantal rookverboden in populariteit is toegenomen.

Tip # 4: wees gemakkelijk op je huid

Hoewel een warm bad of een lange douche aan het eind van de dag het meest verbazingwekkende van de wereld kan lijken, kunnen deze dingen een zware tol eisen op uw huid. Warm water zal niet zo hard zijn voor je huid, en hoewel een diepe reiniging belangrijk is, moet je huid bepaalde oliën in balans houden om gezond te blijven. Naast dat je je niet langdurig moet laten onderdompelen in kokend water, moet je je huid droog aaien in plaats van er ruw af te trekken, en als je je gaat scheren, doe dit dan voorzichtig om huidirritatie te voorkomen.

Tip # 5: beheer je stress

Stress is iets vreselijks. Stress doet je slapen, het houdt je hersenen tegen om af te koelen en het kan je spieren strak en pijnlijk achterlaten. Stress is ook slecht voor je huid en de kans is groot dat je het merkt. Als je merkt dat je puistjes krijgt of uitslag krijgt wanneer je een beoordeling krijgt die op je werk komt, of als je geen tijd voor jezelf hebt gehad, moet je wegversperringen aanbrengen om te voorkomen dat je stressniveaus te hoog oplopen. Dat kan betekenen dat je een trainingsregime moet instellen (wat goed is voor je stress en je huid), wat tijd doorbrengt in de sauna, of gewoon een uur na het werk een blok legt om op de bank te liggen en niet na te denken over de problemen van de dag. Je huid zal je bedanken.

Leave a Reply

Your email address will not be published.